• 04aug
  Categorie: Nat Scheren, Scheerroutine Reacties uitgeschakeld voor Nat scheren in stappen

  Tegenwoordig scheren mannen steeds vaker nat. Dit zorgt niet alleen voor het beste en gladste scheerresultaat, maar betekent voor veel mannen ook een moment van ontspanning, gewoon een momentje voor henzelf.

  Nat scheren kun je het beste vlak na het douchen doen. Het warme water, de stoom en de zeep van je ochtenddouche zorgen ervoor dat je huid lekker zacht wordt en bereidt ook de haartjes vast voor op het scheerproces. Scheer jezelf bij voorkeur voor het ontbijt. Kauwen bevordert de bloedsomloop, dus het risico op een wondje is wat kleiner als je voor het eten scheert.

  Scheerroutine

  Voor de juiste scheerroutine zijn een aantal essentiële producten nodig.

   1. Reinigen

  Voordat je, je gaat scheren, is het belangrijk dat je goed je gezichtshuid reinigt. Dit kun je het beste doen met een daarvoor bedoelde reinigingsgel, glycerinezeep of facewash. Gewone zeep droogt de gezichtshuid uit en kan daarom beter vermeden worden.

   1. Pre shave

  Om je huid voor te bereiden op het scheren, kun je een pre shave olie of pre shave crème gebruiken.
  Beide worden meestal gebruikt in combinatie met een ander scheerproduct. Je brengt eerst het pre shave product aan, dat een beschermend laagje op de huid vormt. Let op dat je de pre shave niet afspoelt, laten dit gewoon zitten. Vervolgens breng je, zoals je dat gewend bent, scheerschuim, scheerzeep of scheergel aan.

   1. Scheerzeep / crème / schuim

  Tijd om je scheerproduct aan te brengen. Of je nu het beste scheerzeep, scheercrème, scheerschuim of scheergel kunt gebruiken, is eigenlijk grotendeels afhankelijk van je eigen voorkeur.

  Je kunt ook scheerolie gebruiken. Je hebt hier maar een paar druppeltjes van nodig, dus het is erg voordelig in gebruik. Bovendien is het geschikt voor de gevoelige huid en kun je beter zien wat je aan het doen bent.

   1. After shave balm

  Hoe vaak je het ook doet, scheren blijft een stressvolle handeling voor je huid. Vooral als je een gevoelige huid hebt, zult je snel last hebben van irritaties zoals een branderig gevoel, droge plekken of rode plekken. Met een after shave balm kun je je huid weer normaliseren, tot rust brengen en verzorgen. Een after shave balm bevat, in tegenstelling tot reguliere after shaves, geen alcohol en is daarom beter geschikt als je een gevoelige huid hebt.

  Het scheerproces

  Nadat je, je huid met scheerschuim, scheergel, scheerzeep of scheerolie hebt ingesmeerd, moet je het scheerproduct even laten intrekken. Hoe langer je het product laat intrekken, hoe zachter de haartjes worden en hoe makkelijk het scheren zal gaan. Vervolgens neem je, je scheermesje en begin je eerst met de baardharen mee te scheren. Start bij je slapen en bakkebaarden. Doe daarna je nek en wangen en werk vanaf daar naar je kin toe. Als laatste pak je het snorgedeelte mee. Ben je hiermee klaar, dan kun je, je gezichtshuid eventueel opnieuw inzepen, alvorens je tegen de baardharen in gaat scheren. Niet alle mannen scheren tegen de baardgroei in – sommigen vinden dat dit teveel irriteert of zorgt voor ingegroeide haartjes. Maar het zorgt wel voor het gladste scheerresultaat. Ben je helemaal klaar, dan spoel je, je gezicht goed af en dep je gezicht droog. Niet droogwrijven, dit kan voor irritaties zorgen!

Reacties zijn gesloten.